Haloradio on kuvan, äänen sekä internet-yhteyksien ammattilainen.

RIAA-korjain

Kun musiikkisignaali kaiverretaan äänilevylle, sen matalia taajuuksia vaimennetaan ja korkeita korostetaan. Jos kaikki taajuudet kaiverrettaisiin samalla voimakkuudella, tulisi bassotaajuuksia sisältävästä urasta niin leveä, että se vähentäisi levylle mahtuvan musiikin määrää sekä olisi levysoittimen äänirasialle vaikea seurattava.

Vuonna 1954 Record Industry Association of America, RIAA, loi standardin, jossa 20 Hz:n taajuutta on vaimennettu 20 dB ja 20 kHz:n taajuutta on vahvistettu 20 dB. Ainoastaan 1 kHz taajuutta ei muokata. Toistaessa tämä muokkaus pitää tehdä toisinpäin, RIAA-korjaimella. Näin ollen RIAA-korjauksen avulla levyyn on saatu enemmän ääntä tallennettua kuin ilman korjausta.

MM- ja MC-äänirasioiden erilaisesta toimintatekniikasta johtuen on niiden tuottama signaalin voimakkuus täysin erilainen. Tämä on huomioitava RIAA-korjainta hankkiessa. Molemmille rasiatyypeille löytyy markkinoilta sopiva RIAA-korjain. RIAA-korjain voi olla myös integroitu vahvistimeen tai levysoittimeen.

logo
logo
logo
logo