Haloradio on kuvan, äänen sekä internet-yhteyksien ammattilainen.

Älä tee tätä virhettä, jos haluat, että netti riittää kotisi kaikille laitteille

Ihminen on perusluonteeltaan laiska, joten on täysin ymmärrettävää, että moni haluaa pitää kodin kaikki nettiä tarvitsevat laitteet kiinni langattomassa verkossa. Pian nettiä ei riitä jaettavaksi enää juuri millekään laitteelle, eikä sen jälkeen kenelläkään ole mukavaa.

Ihmisillä on taipumus liittää kaikki internet-yhteyttä tarvitsevat kodin laitteet langattomaan verkkoon. Se on huoletonta, mutta saat netistäsi enemmän irti, kun laitat mahdollisimman monta laitetta kaapelilla kiinni kotireitittimeen.

Etenkin isot paikoillaan pysyvät laitteet kuten TV, viihdeboksit ja pelikonsolit kannattaa kytkeä ethenrnet-kaapelilla. Tällöin kodin muille langatonta verkkoa käyttäville laitteille jää huomattavasti enemmän langatonta nettiä käyttöönsä, jolloin nekin toimivat nopeammin.

Langattomasti yhdistettynä paljon nettiä tarvitsevat laitteet imuroivat helposti liki kaiken nettinopeuden vaikkapa läppärin käytöstä.

Esimerkiksi nettipelaaja saa paljon enemmän irti peleistään ja vasteaika on huomattavasti lyhyempi, kun kone on yhdistetty kaapelilla reitittimeen.

Näin saat nettiyhteydestäsi enemmän irti:

1. Monet kodin internettiä tarvitsevat laitteet jäävät usein turhaan roikkumaan kiinni langattomaan verkkoon. Mitä useampi laite käyttää langatonta verkkoa, sitä vähemmän netistä on jaettavaa joka laitteelle.

2. Kytke mahdollisimman moni laite kaapelilla reitittimeen.

3. Kun etenkin paljon nettiä käyttävät laitteet ovat kiinni kaapelilla, jää kodin muille langatonta verkkoa käyttäville laitteille jaettavaksi paljon enemmän nettiä.

logo
logo
logo
logo